3 tips for de som trenger et bedriftslån

3 tips for de som trenger et bedriftslån

Søket etter et godt bedriftslån kan være en frustrerende og stressende prosess. Du må kanskje fylle ut lange søknadsskjemaer og sende mye informasjon om din bedrift, og til slutt kan søknaden din fortsatt føre til avslag. Dette kan være vanskelig å håndtere, ikke minst når hele fremtiden for bedriften din er avhengig av økonomien. Enten virksomheten din er helt ny eller veletablert, kan du trenge et lån for å foreta investeringer eller betale leverandørfakturaer.

Det er ingen hemmelighet at det er lettere for vellykkede bedrifter å få lån, men faktum er at det er visse tiltak du kan ta for å øke sannsynligheten for at søknaden din blir gitt. Her nedenfor kan du lese tre konkrete tips for deg som har behov for lån:

1. Velg riktig långiver og produkt

Dette tipset kan virke som åpenbart, men det er mange finansielle produkter og långivere på markedet å velge mellom når det gjelder bedriftslån. Å sammenligne alle disse kan være en tidkrevende og forvirrende prosess. Du bør derfor bruke en sammenligningstjeneste som sammenligner bedriftslån til deg. Du trenger ikke å gå gjennom alle långivere og finansielle produkter selv og ringe dem i sømmer. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn det må være? Les mer her.

2. Bygg en lønnsom virksomhet

Det med å få virksomheten til å blomstre i stedet for bare å være, er en utfordring som hver entreprenør kjemper med. Når en långiver vurderer om det er verdt risikoen av å låne penger til et selskap, ser långiver ikke bare på selskapets resultatregnskap og balanse. En like viktig faktor for bedriftens kredittverdighet er om det anses å være i stand til å generere ikke bare en masse penger, men en stabil inntekt med en fast kontantstrøm. Jo mer stabil bedriftens kontantstrøm er, desto mindre risikabelt er det for långiver å låne en sum penger til bedriften din.

3. Få tak i en tidsmaskin

Jo lenger bedriften har fungert, desto mer data er tilgjengelig for långivere å analysere. De fleste kreditorer vil at du skal gi informasjon minst seks måneder tilbake i tid, og noen ganger til og med to år, selv om de tre siste månedene er de viktigste. For et oppstartsselskap er selskapets alder ikke bra når du søker om et bedriftslån, og dette er hvor behovet for en tidsmaskin kommer inn i bildet.

Det er vanskeligere for de fleste oppstartsselskapene å få lån, men sannsynligheten for at det finnes en långiver på markedet som passer dine behov er god! Vi håper derfor at du kan bruke disse tipsene og finne det lånet som passer deg best, og gir deg de beste vilkårene med rask utbetaling, god tilbakebetalingstid og så lav rente som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *