Apache Open Source-prosjekt for data-sikkerhet

Apache Open Source-prosjekt for data-sikkerhet

Apache Spot er et nytt Open Source-produkt fra Apache Software Foundation som bruker big data for å gi utviklere tilgang til unike verktøy for data-sikkerhet.

Cloudera og Intel har donert et fasinerende open source-prosjekt til Apache Software Foundation som skal gi utviklere tilgang til et rammeverk for å kunne øke sikkerheten i sine utviklingsprosjekter. Dette for å sikre mot store sikkerhetsbrudd av den typen som når Yahoo opplever at minst 500 millioner bruker-kontoer blir hacket. Data-sikkerhet er en av de største utfordringene som finnes når så mye foregår ved hjelp av internett.

Cloud-funksjonalitet er med på å øke hvilken type informasjon som kun aksesseres via nettbaserte tjenester og som er helt avhengig av feilfri sikkerhet. Når du kjøper på nettet, for eksempel produkter som kettlebell, ikke bekymre deg, fordi nå mye av cyber-systemer utviklet.

Rammeverk for å gi utviklere unik tilgang til data-sikkerhet

Apache spot skal bidra til å øke sikkerheten og hjelpe utviklere å oppdage sikkerhetshull. Dette gjøres ved at Apache Spot benytter big data og uendelig logg-administrasjon. Man benytter Apache Hadoop for å kunne skalere denne tilgangen og administrasjonen etter behov. Prosjektet skal gi alle tilgang til sikkerhets-informasjonen som hentes inn av prosjektet, og øke sikkerheten i applikasjoner som utvikles.
Rammeverket som kommer med Apache spot kan benyttes av utviklere, i tillegg til at utviklere kan bidra til å forbedre rammeverket slik at man kan ligge i forkant av sikkerhetsproblemer, som er noe av fordelene man opplever med open source.

Big data og Hadoop

Apache spot vil gi bedre data-sikkerhet slik at man kan unngå store sikkerhetsproblemer som det Yahoo nylig var utsatt for. Plattformer av typen som tilbys av Yahoo inneholder stadig mer sensitiv informasjon etter hvert som flere og flere bruker dem som sitt hovedlagrings-sted for informasjon og email. Vanlige forbrukere har stor tillit til denne typen løsninger, på tross av at man opplever denne typen sikkerhetsbrudd, og da er det ekstra viktig å vise forbrukerne at løsningene faktisk beskytter all deres sensitive informasjon. Dette er ikke det første sikkerhetsbruddet, men foreløpig et av de største. Tilsvarende brudd kan skje igjen, men ved å tilby rammeverket Apache spot til utviklere, kan man bidra til å unngå dette eller redusere omfanget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *