De beste norske jobbportalene

De beste norske jobbportalene

Uansett om vi elsker eller hater jobben vår, så kommer vi ikke unna det faktum at vi alle må jobbe, i hvert fall på et eller annet stadie i livet. Mye har blitt sagt om jobbene våre. Enkelte forskere mener at jobbene gir mening i livene våre. Det å stå opp om morgenen med et mål for dagen er helt essensielt for vår mentale helse. Det er derfor veldig viktig med arbeidsoppgaver for dagen.

Dessverre er det sånn at det alltid finnes noen uten jobb. Enten det er i lengre perioder grunnet sykdom, eller i kortere perioder, så skjer dette hele tiden. Vi har aldri null prosent arbeidsledighet noen steder. Dermed må folk være frempå og hele tiden kjempe for å ha en jobb. Da gjelder det å ha ressursene tilgjengelig. Et godt verktøy som har vokst stort over de senere årene er jobbportalene. Disse viser alle de ledige stillingene i nærområdet og lar deg enten søke gjennom jobbportalen eller direkte på siden til firmaene. Dette er en ufattelig kjekk måte å søke jobber på. Benytt deg av filtrene for eksempel for å begrense det geografiske søket eller innen hvilket marked du søker. Det finnes mange gode jobbportaler der ute, men hvilke er egentlig de beste?

 

LinkedIn

LinkedIn blir ofte kalt for businessverden sin Facebook. Det er ikke så altfor langt fra sannheten, og denne siden ble tross alt opprettet med et mål for øyet om å binde sammen forretningsfolk verden rundt. Det har den i stor grad klart å oppnå via sitt sosiale nettverk. Allikevel er det kanskje en nyhet som har blitt enda mer spennende for arbeidsledige over årene. Der en før ville lage en liten post og håpe at en kjent av en bekjent skulle ansette deg, så kan du i dag søke millioner av jobber gjennom LinkedIn. Det norske markedet er i ferd med å vokse på siden, og du kan finne en rekke firmaer som utlyser stillinger her. Det som er så kjekt med denne siden er at LinkedIn profilen din allerede fungerer som en CV. Her har du mest sannsynlig skrevet ned jobberfaring, utdanning og en rekke annen informasjon om deg selv som minner om CV-en din. Derfor lar LinkedIn deg, i samarbeid med firmaene naturligvis, søke på jobber med kun LinkedIn profilen. Det gjør jobbsøkene raskere og enklere enn noensinne. Dessuten er det overraskende hvor seriøse annonsene er, og hvor gode filtrene til LinkedIn fungerer!

 

Karrierestart

Karrierestart er mest sannsynlig Norges største side for jobb og utdanning. De svikter heller ikke med sin jobbportal. Her postes det flere jobber enn hos noen annen side, nettopp fordi det er gratis for arbeidsgivere å gjøre dette. I effekt betyr dette at du får uendelig med alternativer på siden. Det kan være alt fra simple jobber, til lederstillinger i konserner. Den eneste nedsiden med Karrierestart sin gratismodell er at du også vil få endel søppel på siden. Det kan være useriøse aktører som fort sniker seg inn i din feed. Allikevel er det enkelt å overse disse med litt vett. Det bør nevnes at Karrierestart forøvrig kanskje har de mest detaljerte beskrivelsene av alle jobbportalene. Der mange andre sider kun nevner en liten tekst med spesifikasjoner, så tilbyr Karrierestart også ofte en beskrivelse av firmaet. Det gir deg et innblikk i hvordan din fremtidige arbeidsplass faktisk kan se ut. Dersom du søker en jobb som nyutdannet får du dessuten mange tips fra siden. Velger du ruten som frilanser, så har også denne siden lansert frilansportalen. Her er det mange ord ganske mange funksjoner i tillegg til den flotte jobbportalen.

 

Indeed

Når en skal nevne jobbportaler, så er det nærmest umulig å unngå å nevne Indeed. Denne siden er blant verdens mest anerkjente innenfor jobbportaler. Her besøker millioner av ivrige jobbsøkere hver eneste dag. Det er derfor ikke overraskende at Indeed mest sannsynlig er best på dette i markedet. Her i Norge har de også gode resultater. Mange jobber blir postet her, simpelthen fordi arbeidsgiverne vet at folk vil besøke denne siden. Dessuten har Indeed en rekke gode filtre for brukerne, som lar deg blant annet filtrere på geografisk sted, område firma driver, lønninger, ansiennitet og en rekke andre faktorer. Det er kjedelig å tråle gjennom stillinger, finne den perfekte, for deretter å kun innse at den krever flere års erfaring enn det du har. Derfor er Indeed sine filtre helt uvurderlige for deg som søker jobber. Dessuten er Indeed også oppdatert med de siste trendene innen jobbportaler, og de lar deg derfor laste opp CV-en for å søke raskere. Ofte kan du søke med ett eneste klikk, dog noen ganger kreves også et søknadsbrev. Indeed er forøvrig stappet med seriøse aktører, og deres spamfilter fungerer ypperlig. Dette er virkelig et godt alternativ for deg som har gått gjennom mange ubrukelige jobbportaler.

 

Benytt deg av en jobbportal i dag

Enten du har søkt jobber i flere måneder uten hell, eller simpelthen akkurat er nyutdannet, så er jobbsøkene sjelden gøy. Det kan fort være skuffende å ikke få drømmejobben med en gang, men enda verre er det nok å holde på med en jobbportal som ikke hjelper til. Velg derfor din jobbportal med omhu, og velg en side som lar deg virkelig finne de jobbene du er ute etter.

 

Kanskje kan LinkedIn sin nye portal som kombineres med et sosialt medium for forretningsfolk friste? Da får du knyttet gode kontakter og søkt med en online CV i løpet av ett eneste klikk. Eller kanskje skal du ta turen til Karrierestart som har gode beskrivelser av stillinger og gir god veiledning til nyutdannede? Sist men ikke minst, ikke glem Indeed som er verdens største jobbportal og klar for å bli størst i Norge også. Det finnes så mange gode alternativer der ute, så ikke la deg begrense. Det er slutt på tiden der du skal være arbeidsledig, og du kan ved hjelp av kun din PC søke på flere titalls stillinger her og nå. Benytt deg av en jobbportal i dag og øk dine sjanser for å få napp på en jobb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *