De kinesiske kjempene - DealeXtreme og AliExpress

De kinesiske kjempene - DealeXtreme og AliExpress

Disse to kinesiske kjempene er godt kjent blant nordmenn når det gjelder å kjøpe dingser/gadgets på nett. Virksomhetene har også ekspandert og dekker nå nesten alt av forbruksvarer.
DealeXtreme (dx.com) ble dannet i 2005 og har mer fokusert på dingser og gadgets, men også de tar steg mot mer forbruksvarer. DX har også nettsider som er delvis på norsk, noe som kan være en fordel for enkelte. Prisene er meget lave og det er fri frakt.
AliExpress er lightversjonen av Alibaba som retter seg mer mot storkjøpere. AliExpress ble opprettet i 2010 og tilbyr deg som kjøper gode kjøp selv om du ikke kjøper mange enheter. De har i tillegg også alt annet av forbruksvarer. I tillegg har de innrettet sin virksomhet mot mindre produksjon virksomheter. Her behøver man ikke kjøpe de store volumene som på Alibaba, men prisen er selvsagt noe høyere. Sidene her er ikke oversatt til norsk pr i dag.
Begge sidene tilbyr gratis frakt på produktene, men da må du regne med at det tar ca. en måned før du mottar produktet du har bestilt. Det er muligheter for å betale for en raskere frakt og hvor mulighetene til å spore pakken er inkludert. Dette er et godt alternativ dersom du kjøper noe du ønsker få levert raskt.
Kvaliteten på produktene er som regel bra, og de holder hva de lover. Det er mulig å kjøpe eksempelvis smarttelefoner til meget gunstige priser herfra. Da er det ikke kjente merker som Samsung og iPhone, men eksempelvis Doogee. Spesifikasjonen på disse mobilene er ofte meget bra og tester har vist at kvaliteten holder.
Sidene er greie å følge med på da det ofte dukker opp kampanjer og da er prisene virkelig redusert. Ikke sjelden er det halve prisen som gjelder, og dette som nevnt på allerede lave priser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *