En verden av nye opplevelser

En verden av nye opplevelser

Norge har en flott og unik historie når det kommer til fisking og båtbruk. Vi har en natur som er helt utenom det vanlige, med åpne vidder, dype skoger og trange fjorder som snirkler seg inn og danner armer.

Dette har vi vært gode til å benytte oss av, for det er ikke til å komme utenom at Norge er en frilufts nasjon. Vi elsker å bruke naturen til å gå, fiske og dykke. Men dykking er ikke alltid det letteste i Norge. Kulden er for sterk til det. Vi har derfor i denne artikkelen gått gjennom noen av verdens beste dykkersteder for at du skal finne et bra sted å dykke for deg!

Opplev dykking i varmen

Dykkeklubber blir mer og mer vanlig i Norge og vi ser tydelig at flere og flere personer interesserer seg for denne undervanns sporten. Norge har mange gode muligheter når det kommer til dykking, men vi har kaldt vann og, for noen, litt ubehagelige forhold.

Dykking på sør-kysten av Norge er vel og bra det, men det er ikke helt like spennende som dykking på sør-kysten av Europa. Det er nemlig her vi finner varme, sol, fantastiske dykker forhold og veldig mye mer til!

Et sted som absolutt bør utforskes av de som er glade i dykking og interesserte i natur, er den lille øya Malta. Malta er et av Europas minste land og ligger ikke mange kilometerne fra den italienske øya Sicilia.

Europa har selvfølgelig mange flotte dykkersteder som bør oppsøkes, men det er ingen hemmelighet at dykkermiljøet selv mener at Malta har neon av de aller beste dykkerstedene i hele verden.

Opplev en levende verden under vann

Malta er på ingen måte en stor øy, men du skal likevel vite hvor du bør dykke for å få maksimalt ut av denne opplevelsen. Sør-Malta er hvor vi finner hovedstaden Valletta, det er også der mange turister kommer, så dykking anbefales å gjøre i Nord-Malta.

Da spesielt i nærheten av Gozo. Gozo er en øy som ligger litt mindre enn 30 minutter med båt fra fastlands Malta og på denne øya finner vi mye mindre mennesker og biler. Her kan du dykke i klart vann og du kan utforske fantastiske undervannsgrotter og liknende.

For de som er mer interesserte i å dykke med fisk og hai, så er dette også en god mulighet. Malta har et veldig variert sjø liv, og sjansen er til stedet for at du her kan dykke med hai. Hai finne sikke over alt, men vannet rundt Malta er fylt med andre spennende vesener.

Dersom du drar til Filfla, så er du i nærheten av hvit hai. Filfla er en øy i nærheten av Malta hvor hvit haien er for å føde. Disse hvit haiene er ikke aggressive og angrep har ikke funnet sted i moderne tid. Malta er stedet for deg som dykker, enten du vil ha spenning eller flott natur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *