Husk gode pauser i arbeidstiden

Husk gode pauser i arbeidstiden

Dagens jobb fokuserte samfunn kan være ganske krevende til tider. Det er mange som kjenner seg igjen i den påstanden. Dette betyr ikke at vi ikke har det gøy på jobben, men det er ikke til å komme unna at det å være på arbeid hele dagen kan være stress.

Dette gjelder alle, uansett hva du jobber med. Mange tenker at dersom du sitter på baken og ikke er synlig stresset hele dagen så har du ingenting å klage over, men faktum er at til og med småting som det å sitte feil kan føre til plagsomme problemer.

Pauser gir deg mer energi

8-timers jobb dager foran PC-skjermen er i dag veldig vanlig. De aller fleste setter seg ned foran PC-en så snart de er kommet på jobb. Noen av oss trenger ikke engang å forlate huset lenger. Dette er utrolig behagelig.

Ja, vi har aldri hatt det bedre. Vi har i hvert fall aldri hatt det mer komfortabelt. Men med denne overdådige komforten så kommer det dessverre noen potensielt problematiske situasjoner. Det kan nemlig være vanskelig å stoppe.

Da tenker vi selvfølgelig på å stoppe med arbeidet. De fleste vil at dagen skal være over så fort som mulig slik at de kan dra hjem til familien, men det er ikke mange som ønsker avbrekk og distraksjoner når de er midt i arbeidet.

Dette er selvfølgelig forståelig ettersom ingenting er mer frustrerende enn å bli avbrutt midt i jobben, men det er likevel lurt å ta noen pauser av og til. Dette kan nemlig hjelpe deg i arbeidshverdagen og gjøre deg til en bedre medarbeider. For eksempel kan du ta en pause med litt god underholdning for å roe ned stresset ditt.

Bli en bedre medarbeider

For pauser kan gi deg mer energi. Ingenting er mer utladende enn det å sitte å jobbe 8 timer i strekk foran en skjerm, derfor er det viktig at du kommer deg bort fra denne skjermen et par ganger i løpet av dagen, slik at øynene dine kan fokusere på noe annet.

Du tenker kanskje at pauser bare er for røykere, men dette stemmer ikke i det hele tatt. Pauser er bra for deg enten du røyker eller ikke. En liten tur ut i gatene kan være akkurat det du trengte for å komme videre på prosjektet.

Små pauser kan også gi deg nytt perspektiv. De av oss som jobber med kreative prosjekter vet nøyaktig hvor irriterende og frustrerende det kan være å plutselig stå bom fast. Vi har kommet så langt, men vi dunker hodet i veggen og kommer likevel ikke lengre.

Dette er vanlig og kan ofte løses med noe så enkelt som en liten pause. Pausen gir oss tid til å tenke uten at vi aktivt tenker på det som plager oss. Dette betyr at vi ser på problemet på en annen måte, noe som ofte kan føre til en rask løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *