Kapital med ny liste over Norges 400 rikeste

Kapital med ny liste over Norges 400 rikeste

Hvert år slipper finansmagasinet Kapital listen over Norges 400 rikeste. Blant de 20 rikeste er det mange kjente navn å finne, noen ukjente og noen nykommere. Felles for de alle er at de har milliardærformue, og at svingningene på aksjemarkedet kan gi seg utslag i milliarder både vunnet og tapt i løpet av et år. Kyprioten John Fredriksen regnes fremdeles som nordmann av Kapital og troner i likhet med tidligere år, på toppen av listen av Norges rikeste med en formue på hele 92 milliarder kroner, men allikevel ned 5 milliarder fra fjoråret.

En trend vi har sett fra tidligere år etter at flere av Norges desidert rikeste, har tjent pengene sine gjennom dagligvarer. Nummer to på listen er Rema 1000-kjøpmann Odd Reitan, med en formue på hele 43 milliarder, noe som er opp 6 milliarder fra fjoråret. På tredje plass finner vi Johan Johansson, som er største eier i dagligvarekjeden NorgesGruppen, med blant annet Kiwi, Bunnpris, Spar, Meny, Joker og andre butikkonsepter i porteføljen. Johansson er et relativt ukjent blad for mange, og familien har bevisst valgt å holde en lav profil. På tross av dette har formuen til Johansson-familien gradvis økt fra år til år, og Johan Johansson har ifølge Kapital en formue på 35,5 milliarder kroner. En annen tidligere kjøpmann som tjente grovt på salget av dagligvarekjeden Rimi, er Stein Erik Hagen også kjent som «Rimi-Hagen». Hagen ligger på sjette plass på Kapitals rikingliste, og står oppført med en formue på 24 milliarder kroner. Hagen har eierposter i blant annet Orkla, Jernia, Komplett og Steen & Strøm.

På den øvrige topp 10-listen er det flere gjengangere på listen. På fjerde plass ligger tobakksarving Johan Henrik Andresen med en oppført formue på 27,2 milliarder kroner. Andresen eier sammen med sine to døtre familieselskapet Ferd som har en svært spredd investeringsportefølje i mange ulike bransjer. På femte plass er hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen oppført med en formue på 26,4 milliarder kroner. Av de mer kjente navnene finner vi rederieier Arne Wilhelmsen på åttendeplass. Hotelleier Petter Anker Stordalen er på niende plass, med en formue beregnet til 18 milliarder kroner, og på tiende plass står finansmannen Kjell Inge Røkke oppført med en formue på 17,2 milliarder kroner. Røkke hadde ifjor en solid nedtur, men har gjort et sterkt comeback på årets liste. Finansmannen står oppført med ca. 6 milliarder mer enn hva han hadde på fjorårets liste.

Av andre kjente navn på topp 20-listen er blant annet Trond Mohn på 13. plass med 10,9 milliarder, Peter T. Smedvig er på 15. plass med 9,5 milliarder og Varner-familien med Joakim, Stein Marius og Petter Varner står oppført på en delt 18. plass med 7.1 milliarder kroner hver i formue. De fleste av oss må nok se langt etter slike formuer, men du kan allikevel gjøre en god investering med å pusse opp huset og sette inn nye vinduer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *