Kjøp av husholdningsartikler på nett under dagens forhold

Kjøp av husholdningsartikler på nett under dagens forhold

I dag er netthandel større enn noensinne, og ser ut til å bare vokse. I Norden har man sett en 14 prosent økning i netthandel fra 2014-2017 om man legger sammen alle nordiske land. Her er  klær og skotøy, forbrukerelektronikk og bøker blant det som handles mest, og man ser også en betydelig økning på andre felter slik som kosmetikk og husholdningsgjenstander.

E-handel er høyere i Norden enn innen Europa generelt. Dette kan skyldes flere ting, som for eksempel satsning på infrastruktur slik som god bredbåndsdekning, at mennesker i Norden er teknisk oppdaterte og vant med å handle på nett, og at kommunikasjon og frakt mellom de nordiske landene spesielt er både effektiv og enkel. Mye av handelen vi gjør på nett er nemlig fra andre nordiske land.

 

Å handle husholdningsgjenstander på nett

 

For en gjennomsnittlig person som bor i en by i Norden, vil man i dag kunne bestille nærmest hva som helst over nett, inkludert det meste av husholdningsartikler. Dette gjelder alt fra matvarer, møbler, rengjøringsprodukter, hvitevarer og alt innen forbrukerelektronikk. Den største ulempen med dette er kanskje at man ikke nødvendigvis har noen direkte kommunikasjon med selger i forhold til kjøp man gjør, og vil dermed muligens gå glipp av nyttig informasjon eller ikke alltid få svar på det man kanskje lurer på om produktene. På den annen side vil netthandelsbedrifter som regel kunne svare på spørsmål innen forholdsvis kort tid.

 

Når det gjelder fordeler med netthandel, så er disse mange. Noen eksempler er:

 

Utvalg. I dag har vi tilgang til et større spekter av varer enn noen gang før, takket være nettet. Du kan potensielt bestille hva som helst fra hvor som helst, og dermed kunne få akkurat det du vil ha. Du har anledning til å bruke bilder (som ofte er gode og deskriptive) til å se for deg for eksempel hvordan et møbel eller noen spesielle duker vil se ut sammen med ditt eksisterende interiør. Etterhvert vil vi også kunne forvente online-verktøy som gjør det enda enklere å sette gjenstander inn i modeller av hjemmet ditt (noe som allerede til dels finnes i dag). Et enormt utvalg fører også med seg kompleksitet, da det gjerne kan være overveldende å skaffe seg en oversikt. En løsning på dette er sider som er dedikert til å gi kunder en god oversikt over hva som finnes innen en bestemt varekategori i tillegg til upartiske vurderinger av produkter, som for eksempel hva som er den beste robotstøvsuger for din husholdning.

 

Research. Med så mye tilgjengelig på nett, kan du i dag bruke tid i ro og mak til å se på de ulike spesifikasjonene for å finne ut hva som er det beste kjøpet for akkurat dine behov. Du slipper press fra selgere, og anbefalinger som i noen tilfeller kan være basert på hvor mye provisjon selgeren får, for eksempel.

 

Sammenligningsaspektet. Med et så bredt utvalg av både varer og kjøpsteder har man anledning til å sammenligne aspekter som pris, frakt og tekniske spesifikasjoner, for å kunne spare penger og gjøre et best mulig kjøp basert på pris og på anvendelighet.

Produktanmeldelser. Når du vurderer å kjøpe en bestemt modell eller merke av noe, kan det være svært nyttig for deg å lese hva andre som faktisk har kjøpt varen sier som den. Noen ganger kan det være skrevet uekte anmeldelser, men dette blir sjeldnere og sjeldnere da forbruker raskt fanger opp dette. Ut i fra anmeldelser kan du også ofte sammenligne hvordan fraktopplevelsen fra en bestemt nettbutikk er sammenlignet med andre, eller om en butikk har en kundevennlig returpolicy eller god kundeservice.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *