Markedsføring på nettet – kan du bli influencer?

Markedsføring på nettet – kan du bli influencer?

Det er mange som drømmer om et glamorøst liv som influenser og det er ikke så rart. Det virker nemlig fritt og bekymringsløst sånn som det blir fremstilt på sosiale medier, men er det noe du kan gjøre? Kan du bli influencer? Det skal vi se nærmere på her.

Få følgerskaren til å vokse

Når du skal bli influencer så gjelder det om å få mange følgere. Den fellen mange som er desperat etter denne livsstilen går i, er at de kjøper seg følgere. Det er ikke spesielt lurt. Gjør heller de tingene som skal til for å vekste profilen din organisk, og sørg for at du får følgere som følger deg fordi de vil, og hold på interessen deres, og ikke fordi du har betalt for det.

For å få følgerskaren til å vokse, så skal man tenke nøye gjennom brand. Hvis du er fokusert på å bygge brand fra start, så har du en mye større sjanse for å få en sammenhengende og flott profil på Instagram, YouTube eller TikTok. Det er faktisk så konvensjonelt, at de fleste liker å vite hva de får når de følger noen – de liker at det er en viss forutsigbarhet. Og det må du kunne gi uten å prøve masse forskjellige ting (med mindre det er dette som er din greie, selvfølgelig). Hold profilen din så konsekvent som overhodet mulig både i innhold og utseende.

Et triks du kan bruke av og til for å tiltrekke deg litt ekstra oppmerksomhet, er dog at du kan gjøre noe litt utenfor det som er normalt for profilen din. Det kan føre til å kickstarte interessen for profilen din, hvis det begynner å bli mye av det samme. Det er også lurt å følge andre som du er interessert i, få dem til å promotere din profil, gjøre deg synlig ved å kommentere og engasjere deg i det de poster. Det kan nemlig være nøkkelen for å bli featured på en profil med flere følgere, som kan risle over til din profil.

Finn et fokus

Det er altså utrolig viktig å finne et fokus når man skal bli influencer. Har du en greie? Det er nemlig det aller viktigste. Hvis du har en hobby som er litt spesiell og som du kan gi andre mennesker et verdifullt innblikk i på sosiale medier, så er det noe som du med fordel kan bruke som fokus for kanalen din, uansett om det er TikTok, Instagram eller YouTube. Hvis det er utstyr som er forbundet med hobbyen din, så er dette noe du kan promotere som innhold i noen av videoene eller postene dine.

Bestille snus og nettshopping er en hobby som blir mer og mer populær, og som mange influencere casher inn på. Da kan man gjøre det til sin greie at man kjøper ting (som man kanskje uansett ville ha kjøpt) og lager haul poster eller videoer, med alt man har kjøpt som man viser frem og anmelder. Et kan nemlig også tiltrekke potensielle sponsorer hvis man gjør seg synlig på denne måten. Og da er du på god vei til å bli influencer – altså påvirker.