Mobil SEO betyr mer enn før

Mobil SEO betyr mer enn før

En netthandelside med rask design og rask nedlasting på mobile enheter vil rankes høyere på Google søk. Ranking på søkesider som Google og Bing er selvsagt sentralt for å bli sett av forbrukere på jakt etter det produktet du selger.

Mobile tilpassede nettsider får for tilfelle fordeler hos Google. Dette skyldes at nær halvparten av alle søk nå gjøres via mobile enheter. Det blir derfor viktigere enn før å ha en nettside som tilpasser seg den enheten som brukes for å se den.

Rask nedlastning er sentralt da Google benytter denne faktoren når de ranker søkene, og dermed vil dårlig nedlastning straffes. Folk blir mer og mer utålmodige, og det blir Google også. Brukeropplevelsen ved langsomme sider synker dramatisk. Designet og byggingen av siden, med tilpasninger til mobile enheter er derfor viktig.

Det anbefales at man selv sjekker sine nettsider og apper kontinuerlig. Dette for å oppdager eventuelle problemer og treg respons. Dersom sidene dine ikke responderer som dem bør, er det viktig å ta tak i dette. Alternative er å bli borte når forbruker søker etter produktene du selger.

Det er også viktig at det ligger funksjonalitet for lokalisering. En tredjedel av alle søk inkluderer lokalt nett, og dette betyr at forbruker søker ting i sin nærhet. Derfor vil det å putte din lokalisasjon inn i metabeskrivelsen øke antall klikk.

Google har også startet med å indeksere apper i deres søkeresultat. Dette betyr at butikkene bør forsikre seg om at deres apper er søkemotor-optimalisert (SEO). Ikke en komplisert jobb, men det krever arbeidstimer.

Å gjøre appen mer SEO er som å utføre gammeldags SEO, dvs. at alt handler om nøkkelord og være sikker på at beskrivelsen av appen har nøkkelord. Dette er en test og feile jobb, som er manuell.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *