Mot ny norsk cruiserekord i 2017

Mot ny norsk cruiserekord i 2017

Satsing på norske naturopplevelser gjør trolig at antall cruisepassasjerer i Norge blir rekordhøyt i år. Prognoser anslår at over 3 millioner turister vil komme via cruiseskip i løpet av 2017. Høyest blir veksten på Vestlandet og Nord-Norge.

Rundt 1900 forventede anløp med til sammen 3.067.000 passasjerer er prognosen for norsk cruisetrafikk i år, i følge markedsføringsselskapet Cruise Norway. Forrige rekord ble satt i 2013 da 2.785.000 cruisepassasjerer ankom norske cruisehavner. Siden den gang har cruiseskipene blitt større og turistnæringen har tilrettelagt for å gjøre Norge til en destinasjon gjennom hele året. De fire årstidene byr alle på unike opplevelser som er gunstig for markedsføringen av Norge som et reisemål.

Det er Vestlandet som tar imot den desidert største cruisetrafikken, og de vakre norske turistopplevelsene har blitt svært populære blant utenlandske turister de siste årene. Norges største cruisehavn er Bergen, med rundt 300 anløp og 500.000 passasjerer hvert år. Sesongen startet allerede i februar, og i følge Bergensavisen er det er ventet 323 cruiseanløp med 510.000 passasjerer i løpet av 2017. Kommer alle skip som planlagt tilsvarer det en vekst på 4% fra 2016. Tall registrert hos Bergen havnevesen, viser at byen er mest populær som turistmål for tyske cruisepassasjerer, tett etterfulgt av briter og amerikanere.

Bergen og Omland Havnevesen har registrert at det har kommet 147.000 tyske cruisepassasjerer til byen. Dessuten har 121.000 briter, 48.000 amerikanere, 33.000 franskmenn, 32.000 spanjoler og 23.000 italienere kommet sjøveien til byen.

Vestlandets nest største by, Stavanger, kommer også som nummer to på listen over havner med størst cruisetrafikk. Det er ikke mange år siden byen satset for fullt på cruiseturismen, og i år er det ventet en ytterligere vekst på hele 21%. Per dags dato har byen 186 skip på anløpslisten for 2017 og det er ventet over 360.000 passasjer til oljebyen. Geiranger er nummer tre på listen og venter 310.000 passasjer, noe som er like mange som i fjor.

Den største veksten finner du imidlertid i Hardanger og Eidfjord. Hardangerfjorden har lenge vært en uoppdaget perle for utenlandske turister, men nå er de ferd med å få øynene opp. Det er ventet en vekst i antall passasjerer på 64% i år. Nord-Norges hovedstad Tromsø opplever også stor vekst, og det er ventet at 47% flere cruiseturister vil ankomme «Nordens Paris» i løpet av 2017.

Det finnes allikevel flere som er bekymret over utviklingen, og det eksisterer en myte om at cruiseturistene ikke bruker penger når de går i land. I følge en rapport utgitt av Innovasjon Norge bruker en cruisepassasjer i gjennomsnitt ca. 860 kroner per dag i norske cruisehavner. Totalt sett utgjør dette over 2,5 milliarder norske kroner, og er en solid ekstrainntekt for lokalt næringsliv. Klarer byene å skreddersy et enda bedre opplegg til sine turister kan dette beløpet raskt bli enda større.

Norske destinasjoner er også blitt populære blant mange nordmenn, og det er mye spennende å se for de som er interessert. Ønsker du å legge ferien til Vestlandet eller Nord-Norge i år kan det være lurt å ha med nok penger. Bingoguiden.net er din guide til kasino og nettspill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *