Netthandelen i Norge øker

Netthandelen i Norge øker

Netthandelen har økt kraftig i Norge de siste årene, og vi ser stadig en økt samlet omsetning for antall nordmenn som handler på nett. Selv om netthandel står for bare en liten prosentandel av varehandelen i Norge, så ser vi fortsatt at netthandel vokser raskere. Dette er med andre ord bare begynnelsen på en reise for måten nordmenn handler på, og det ser ikke ut til at det kommer til å avta i nærmeste fremtid.

 

Dette kommer som følger av at alle aldersgrupper har tilgang til internett og ønsker å benytte seg av muligheten for å handle på nett. Aldersgruppen som handler hyppigst på nett er de under 55 år, noe som kommer tydelig frem ved å se den yngre generasjonens digitale kjøpsvaner. Nettbutikker som bidrar mest til vekst er de som selger elektriske artikler, og dette er fordi vi ikke har det samme behovet for å føle og ta på varen før vi kjøper den.

 

Nordmenn sparer tid og penger med netthandel

For de som har en hektisk hverdag så er netthandel en perfekt måte å kjøpe og handle varer på. Det gjør at man først og fremst sparer tid ved å trykke seg gjennom til handlekurven på få klikk. I noen tilfeller er det også slik at man kan spare penger ved å kjøpe en vare på nett, fremfor å handle den i en fysisk butikk. Nordmenn elsker å gjøre et godt kjøp, og som oftest avhenger det av at varen er billigere enn hva den koster å kjøpe andre steder.

Netthandelen er for mange nordmenn nøkkelen til å gjøre et godt kjøp, da man på forhånd vet hva prisforskjellen er. Netthandel er et ganske enkelt konsept som blir benyttet av mange nordmenn, og på denne startsiden kan du lese mer om hvordan man sparer tid og penger på netthandel. Det beste med å handle på nett er nok at du slipper å tenke på å transportere varen med deg hjem, som helt klart er fleksibelt for mange nordmenn.

 

Effektiv logistikk er nøkkelen for nettbutikkene

Transportbehovet er mye høyere enn hva det var før i tiden, og det kommer som følge av at netthandelen vokser seg større. Mange aktører kjemper på flere fronter for å dekke behovet til nettbutikkene, og det kommer stadig nye forventninger til hvor fort en pakke må være levert til kunden. Det skal helst ikke ta mye lenger tid enn hvis man for eksempel drar i en fysisk butikk for å handle varen, derfor er 1-3 dager normal leveringstid hos de fleste.

Men enkelte nettbutikker tilbyr også ekspresslevering, noe som viser seg å bli mer populært for leveranse av større produkter og varer, som for eksempel elektroniske apparater som TV eller sofamøbler. Dette er mye av grunnen til at nettbutikkene legger enorme ressurser på å utvikle en effektiv logistikk som kan tilbys, der transporten av varen er det viktigste momentet. Kort oppsummert bringer det å handle på nett med seg en rekke goder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *