Norge er størst i Norden på netthandel

Norge er størst i Norden på netthandel

Netthandel blir stadig mer populært over hele verden, så også i Norge og Norden. Det er også de nordiske landene sammen med Storbritannia og Tyskland som er lengst fremme når det gjelder netthandel. Noe som trolig skyldes gode, stabile og tilgjengelig nettverk.

Norske forbrukere kjøpte varer for 11,4 milliarder i løpet av 2015, og landene vi kjøpte mest fra var Storbritannia tett fulgt av USA og Kina. Det er tydelig at forbrukere ikke lengre har noe mot å kjøpe varer fra andre land og sidene for netthandel tilpasses for flere språk.

Eksempelvis er det flere nettbutikker i Kina publiserer hele eller deler av sine nettsider på alle nordiske språk. Dette bidrar også til å senke barrieren for å handle fra Kina. Forbrukerne føler seg mer trygge når språket er gjenkjennelig.

Det er også størst andel av befolkningen i Norge som handler på nett. Halvparten av alle nordmenn handler på nett, mens Finland følger tett etter med 49 % av befolkningen. I Danmark og Sverige er tallene henholdsvis 36 % og 32 %.

Danskene er mest utålmodig når det gjelder leveringstid, mens Finske nettkjøpere er mer tålmodige. Funksjonelle og fleksible leveringsløsninger er en viktig faktor for de som handler på nett. Vi ønsker å vite når og hvor varen skal leveres, individuell tilpasning er blitt et konkurransefortrinn. I tillegg ser man en utvikling der frakt som oftest inngår i prisene, og dette gjør også at prisene blir lettere å sammenligne.

Handelen på nett foregår fortsatt hovedsakelig fra en PC/MAC. I Norge og Danmark er det ca. 25 % som benytter mobile enheter, mens det i Sverige er ca 20 %. Finland ligger lavest. Totalt i Norden er det ca. 20 % av handelen som skjer via nettbrett eller telefon.

Dette fremgår av rapporten for E-handelen i Norden 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *