Opparbeid B2B samarbeid i dag

Opparbeid B2B samarbeid i dag

En bedrift sitt overordnede mål er å bedre bunnlinjen, og hva er vel da mer naturlig enn å søke økte salg? Allikevel er dette ofte enklere sagt enn gjort. De fleste bedrifter i dag forsøker å nå et bredt spenn av private kunder for å øke sine sjanser for et salg. Denne praksisen er derimot vanskelig, nettopp fordi konkurransen er så beinhard. Et marked som er noe mer åpent, og ikke minst enklere å utføre salg innen, er B2B markedet.

B2B, eller Business to Business, er samtlige transaksjoner som foregår mellom to bedrifter. Gode eksempler her er når en bedrift for eksempel kjøper markedsføringstjenester av en annen. I prosessen er det her altså ingen salg til eller kjøp av private kunder. Det er ene og alene en prosess som omhandler to bedrifters forhold til hverandre. I sentrum står et gjensidig samarbeid med ideen om å skape verdi for hverandre, og dette er kanskje et av de aller mest effektive grepene du som gründer kan gjøre for din bedrift.

 

Hvor bør du begynne?

Om du akkurat har startet din drift, og forsøker å bedre bunnlinjen, så er det et godt råd å oppsøke andre bedrifter som er også er nye i markedet. Dersom en bedrift for eksempel er splitter ny, og du tilbyr utvikling av nettsider, så kan konverteringen på disse salgene nærmest være magiske. På den andre siden, om du har vært i markedet en god stund, så bør du se deg om blant dine partnere. Selv om du kanskje selger mest til det private markedet, så kan B2B banke på døren hvert sekund.

Et annet godt tips kan være å gjøre research vedrørende diverse nettsteder som kan ha en passende profil. Med titusener av gode nettsider, så opererer det mange norske bedrifter på nett. Dessuten opprettes det nye enkeltmannsforetak og aksjeselskap i rekordfart her til lands. For deg som ønsker å selge B2B, så betyr det flere titalls potensielle nye klienter hver eneste dag. Finn dem i oppføringer, databaser, og sist men ikke minst sosiale medier!

 

Fullfør ditt første B2B salg

B2B salg er absolutt en spennende mulighet for deg som ønsker å selge mer. Det er ikke dermed sagt at B2B på noen måte er enklere enn å selge til privatmarkedet. Faktisk kan B2B salg by på en rekke flere utfordringer. Du skal tross alt selge til folk som livnærer seg på sin drift, og da er det naturlig at de vil spørre deg ut. Allikevel, dersom du er godt forberedt, så vil nok også disse menneskene lytte med noe mer åpne ører, da din verdi til slutt kan føre til økt salg for dem.

B2B er mest sannsynlig det sterkeste virkemiddelet for å øke salg innen en bedrift. Uansett hvilke produkter eller tjenester du tilbyr, så er det mest sannsynlig muligheter for å penetrere dette markedet. Begynn din research i dag, og finn passende bedrifter du kan kontakte med ditt tilbud. Før du vet ordet av det har du landet ditt aller første B2B salg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *