Så viktig er brand for bedriften

Så viktig er brand for bedriften

For flere hundre år siden kom ordet brand inn i vår verden. Det var en gang da kuer ble stemplet for å vise hvem det var som eide dem og dermed også markedsførte dem på lokale markeder. Her brant en rett og slett inn et merke på kua, og dette merket var unikt i henhold til gården bak kua.

Det samme gjør bedrifter på mange måter i dag også, det være seg dog som et brand i moderne tid. Det er ikke lenger en ku som brennes inn et merke på, men det handler heller om at en figurativt sett brenner et merke inn i bedriften. Her handler det om å gjøre seg bekjent når en går ut på markedet.

Hvordan starter jeg med branding?

Det første steget du bør ta med ditt brand er å sette deg ned og forsøke å bestemme hva merkevaren skal kommunisere. Dette vil nemlig avgjøre alle de tingene en gjør videre. For eksempel, om din bedrift helt spesifikt skal fokusere på jenter i tenårene, så må også ditt brand sikte seg inn på dette.

Da er for eksempel en strategi om enkelt språk, rosa farger, skjønnhet, og lignende gode strategier for merkevaren. Det er dette som bygger opp et brand – rett og slett det kunden tenker om deg. Men hvordan påvirkes ditt brand over tid, og kan du redde deg ut av en katastrofe?

Slik utvikler et brand seg

Det finnes mange gode brand der ute som kanskje ikke er så veldig gode brand lenger. Dette handler om at de simpelthen sliter med å holde merkevaren og det budskapet de prøver å levere intakt. For eksempel har vi i Norge sett eksempler på selskap som har tvunget sine arbeidere til å jobbe gratis, og når dette lekker ut i pressen, så blir det en del av deres brand.

Rett og slett er et brand det vi tenker på når vi ser eller hører noe om et selskap. Akkurat som en før i tiden så kua stille seg opp med et brennmerke, så ser vi i dag bedriftene på rekke og rad med sine forskjellige merker og historier. Denne historien påvirker sterkt bedriften sitt brand. For eksempel kan de fleste si veldig mye negativt om store konsern som Equinor grunnet hvordan merkevaren har blitt fremstilt i mediene i moderne tid.

Bygg et brand fra innsiden og ut

Den beste måten å bygge et brand på starter på arbeidsplassen. Det er hit dine hardtarbeidende medarbeidere kommer hver dag og tar del i den indre kjernen av bedriften. Her er det viktig at en bygger et brand fra innsiden, for ofte er dine ansatte de beste på å kommunisere hvordan din arbeidsplass er. Dette er spesielt sant i disse tider med sosiale medier og nettsider som vurderer arbeidsgivere.

Her kan nemlig de ansatte mer eller mindre påvirke hvordan omverdenen ser på bedriften din. Bygg et brand fra innsiden og ut, så ser din bedrift hvordan mye bedre ut i offentligheten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *