Slik annonserer du enkelt på Facebook

Slik annonserer du enkelt på Facebook

Siden Facebook får tonnevis av data fra brukerne som frivillig skriver inn ting som alder, bosted og interesser på profilen sin, har de en god ide om hvem brukerne er og hva de liker. Derfor kan de målrette annonsene sine slik at de viser brukerne produkter som de sannsynligvis vil kjøpe samt nettsteder de bruker å like eller arrangementer de vil gjerne delta på. Dette kan du som annonsør selvsagt også nyte godt av, og vi skal her gi deg gode tips til hvordan du enkelt kommer i gang med annonsering på Facebook.

Slik konfigurerer du din første Facebook-annonsekampanje

Facebook gir deg to verktøyer som kan brukes til å opprette annonser på Facebook. Det ene er Facebook Ads Manager og det andre kalles for Power Editor. Begge er gratis, så det finnes ingen unnskyldninger for ikke å komme i gang. Vi skal ikke komme mer inn på Power Editor i denne artikkelen, men i stedet konsentrere oss om Facebook Ads Manager. I sistnevnte program har du muligheten til å sette opp nye kampanjer, opprette nye annonser for hver av disse, sette grenser for hvor mye du vil bruke på hver annonse samt opprette forskjellige målgrupper for å målrette annonsene dine. Programmet gir deg også sjansen for å spore og teste annonsekampanjene dine.

Enkelt og effektivt

De fleste går inn på Facebook for å se etter nyhetsoppdateringer fra venner og familie, og ikke for å lete etter ting. De ønsker egentlig ikke å handle eller kjøpe noe, og dette gjør Facebook veldig annerledes enn Google. Det betyr at måten du nærmer deg hver mulig kunde på må være unik, og derfor må annonsen din også være det. Du kan derfor ikke bare legge ut en annonse og forvente at folk kjøper produktet fordi du ber dem om det. Mange faller i denne fellen og det er en av grunnene til at folk ikke lykkes med Facebook marketing.

I stedet må du bygge opp kampanjene dine i forskjellige trinn. Det første trinn gjelder bevissthet. Du må få folks oppmerksomhet, og det gjør du gjennom fantastisk innhold som gjør at de har det morsomt eller får hjelp med å løse et problem. Deretter kan du trekke dem med til nettstedet ditt. Denne form for trafikk på nettstedet ditt vil hjelpe deg med å opprette et nytt tilpasset publikum.

Selv om folk forlater nettstedet ditt uten å kjøpe noe, vil de likevel bli gjort oppmerksom på siden din ved hjelp av annonser som følger dem rundt på nettet. Ved å plassere en liten piksel i annonsen din kan du nemlig sende de besøkende oppfølgingsmeldinger for å få dem til å komme tilbake og bruke penger.

Trinn nummer 2

En nettside som no.scandilån.com har hatt stor suksess med å benytte seg av Facebook annonsering, spesielt ved hjelp av piksler i ulike oppslag på Facebook. Den første delen av en slik kampanje bygger nemlig opp en bevissthet om hvem du er. Heretter er det mulig å skreddersy annonser til de personene som kun har vært inne på nettsiden din fra annonsen på Facebook. Med en slik piksel får du samlet sammen litt grunnleggende informasjon for lite penger.

Du kan nå sende dine annonser direkte til din målgruppe, folk som har besøkt nettsiden, og disse vil fortsatt ha merket eller siden din friskt i minne. Det riktige tilbudet vil da få deres fulle oppmerksomhet, og du er et godt stykke nærmere et salg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *