Slik kan bedre SEO hjelpe din bedrift med salg

Slik kan bedre SEO hjelpe din bedrift med salg

SEO er en forkortelse for det engelske begrepet Search Engine Optimization. Kort og godt handler dette om å optimalisere en nettside sin fremstilling i søkemotoren. Det handler om plasseringen ved søkeresultater i seg selv, men også hvordan nettsiden presenteres i disse søkeresultatene. Verden er det bedrifter som betaler flere millioner kroner for å kjempe om topplassene. Det er tross alt her det mottas mest trafikk, og dermed skjuler seg muligheter for mest mulig salg. Så hvordan når man egentlig toppen av denne listen?

Vel, det er ingen håndfast fasitsvar på akkurat dette spørsmålet. Det er tross alt en mystisk algoritme fra Google som ligger bak det hele. Allikevel finnes det mange gode gjetninger, og et par som er kvalifisert som fakta. En av de faktum en ikke kommer seg utenom er at algoritmene til Google virkelig verdsetter lenker. En lenke er enkelt og greit noe som peker til en annen nettside som en bruker kan klikke på og dermed lande her. Har din nettside mange lenker til seg, så regnes dette som at andre liker din side. Men det har også betydning hvem disse lenkene kommer fra, for en lenke fra en dominant aktør er mer verdifullt enn fra en post på sosiale medier!

Hvordan får jeg flere salg?

Poenget med god SEO, og da kanskje spesielt lenkebygging, er at din nettside vil ranke høyere i søkeresultatene. Her er det dog også viktig å optimalisere hvordan nettsiden presenteres. Det er på høy tide at lenkebygging i Norge blir satt på agendaen, for akkurat her er det mange som feiler. Selv om sidene kanskje har mange lenker mot seg og er teknisk sterke, så finnes det mange som ikke har optimalisert hvordan nettsiden presenteres. Før du vet ordet av det er det for mye tekst som går utenfor sine grenser i beskrivelsen, eller til og med ikke tekst du valgte!

Arbeidet med flere salg starter derfor allerede i søkeresultatene – for det hjelper ikke ranke høyt om beskrivelsen av din nettside ikke frister besøkende til handlinger. Videre må også din side i seg selv være optimalisert med innhold. Det hjelper fint lite om innholdet kun er optimalisert for søkemotoren, og ikke for brukerne. Derfor må en jobbe aktivt med innhold som gjør begge deler. Dette vil mest sannsynlig være informativt innhold som ikke før helt til slutt gir en oppfordring til kjøp. Da har du gitt søkemotoren den mer nøytrale og informative tonen, mens kunden til slutt blir solgt til med en oppfordring.

Bør jeg kjøpe SEO tjenester?

Dersom du selv ikke aner noe om SEO, så bør kjøp av disse tjenestene rangere høyt. Det er tross alt slik at majoriteten av trafikk til din bedrift i dag vil komme gjennom nettsidene, nesten uansett hvilken bransje du er i. Selv for bedrifter med ørliten trafikk, så lønner nok kjøp av SEO tjenester seg. Ett enkelt salg kan ofte være nok til å gjøre opp for kostnadene, og dessuten kommer referanser på toppen av dette. SEO er fremtiden for dine nettsider og et meget sikkert kjøp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *