Slik kan blogging styrke din merkevare

Slik kan blogging styrke din merkevare

Blogging var en av de første bruksområdene som internettet så. Vi visste før internettet at folk elsket å dele historier om seg selv, og det ble internettet rett og slett bare en bekreftelse på. Men få visste nok akkurat hvor populært dette konseptet skulle bli. I dag er noen av Norges mest kjente individer nettopp kjente grunnet blogging. Det vitner om den kraften som ligger bak bloggingen. Kanskje er det aller viktigste at det er noe genuint og ikke kommersielt bak det. Dette er noe de fleste bedrifter kan lære en hel del av, og blogging kan fort være fremtiden for dem.

Blogging med informative artikler kan nemlig være veldig styrkende for merkevaren, i den grad at leserne ikke nødvendigvis trenger å høre den ene grandiose påstanden etter den andre. Om du for eksempel selger gassgriller på nett, så kan det være en ide å dele artikler om hvordan en bruker en gassgrill, hvordan man skal steke kjøtt, og andre lignende grilltips. Dette fatter interesse og trafikk av brukere som simpelthen bare ser etter informasjon, men som senere kan konverteres til salg. For å oppnå slike resultater er det derimot viktig at du som bedrift legger en god innsats inn i denne jobben, og det gjelder alt fra domeneregistrering til publisering av innhold.

Informative og upartiske artikler er umulige å slå

Før du skal begynne å blogge, så må du naturligvis registrere et domene for din blogg. Det finnes mye god informasjon der ute for å finne et godt teknisk domene, men det aller viktigste er nok at du finner et domenenavn som passer din blogg. Skal du skrive om gassgriller som nevnt ovenfor, så kan ”gassgrill.no” være et fint domene for eksempel. Så snart domenet er registrert, så kan du begynne å designe nettsiden. Du kan selvfølgelig gjøre dette selv med dagens moderne nettsidebyggere, eller outsource til en proff designer.

Uansett, innholdet er det aller viktigste her. Som bedrift bør du investere i analytiske verktøy som ser på akkurat hvilke søk din målgruppe begår. Kanskje er for eksempel ”hvordan starter du en gassgrill” eller ”hvordan steker du koteletter på gassgrill” blant de mest populære søkene. Da lønner det seg ikke overraskende for deg som bedrift å skrive artikler rundt dette på deres blogg. Da vil du mest sannsynlige ranke høyt i henhold til disse søkene, og ikke minst motta relevant trafikk. Kanskje har disse besøkende allerede en gassgrill, men mangler det termometeret som du tilbyr i din nettbutikk?

Benytt videoer og illustrasjoner

Det er mye mer enn tekst som kan brukes for å kommunisere, og også videoer og illustrasjoner kan inkluderes i din blogg. Kanskje skal du legge ved en video for hvordan man fyrer opp gassgrillen?

Eller hva med illustrasjoner som viser fargen på kjøttet i henhold til hvor lenge det har stekt på diverse temperaturer? Det finnes nærmest uendelig med forskjellige alternativer til illustrasjoner om du inkluderer alle mediene som kan benyttes for dette. Men bloggen i seg selv står som det viktigste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *