Start et holdingselskap med gull som hovedemnet

Start et holdingselskap med gull som hovedemnet

Om du lykkes med din gründeride, så vil du fort oppdage at staten vil ønske en del av kaka. Kanskje er du for en god velferdsstat og ønsker å bidra med skatt, men for enkelte blir grensa dratt når skatten dukker opp på flere nivåer – men på den samme inntekten. Derfor jobber de fleste gründere, uansett hvor positive de er til skatt generelt, for å begrense skattebyrden sin så mye som overhodet mulig. Her inkluderes blant annet ideene om å nyte skattefradrag for både det ene og det andre. Allikevel er det en annen ide som har blitt enda mer populær med årene.

Denne ideen går ut på å etablere et holdingselskap. Ideen her er i grunn ganske enkel, og den handler om å investere rikdommen som din gründeride produserer, uten å betale skatt av overskuddet umiddelbart. I stedet betaler man først skatt når verdiene fra holdingselskapet sine investeringer er realisert. Dette sparer deg for skattebyrdene år etter år på inntekter, og samler heller summen basert på verdiene som holdingselskapet over årene har etablert. Dessuten kan du nyte skattefradrag i holdingselskapet også naturligvis. Det er rett og slett mye positivt ved denne ideen, men det kanskje aller beste er at du kan bruke gull som hovedemnet.

Derfor er gull en så stabil investering

Om du sitter på et holdingselskap i dag, så kjøp gull som den viktigste investeringen i porteføljen. Ofte anbefales gull som en investering på rundt 10% i en portefølje, men da vi nærmer oss nedgangstider, så kan det være lurt å investere enda flere av pengene fra overskuddet til din gründerbedrift i dette metallet. Gull har nemlig den verdien at det sjeldent går ned med markedet. Faktisk har det tradisjonelt sett fortsatt å gå oppover i pris – tross når markedet virkelig treffer veggen. Dermed er dette en ultimat måte for hekkeinvesteringer – altså å finne motsatte finansielle instrumenter i henhold til oppgang/nedgang i markedet.

Du kan i dag investere i gull på 2 måter. Enten kjøper du fysisk gull og oppbevarer det selv, eller så kan du kjøpe en ETF i gull, der du i praksis bare eier et verdipapir knyttet til fysisk gull som noen andre oppbevarer for deg. Sistnevnte er anbefalt med mindre du selv vil ta deg av oppbevaring, og dermed sikkerhet, forsikring, og transport. Kostnadene ved fysisk gull er simpelthen ikke verdt den lille ekstra initielle kostnaden som er bundet til kjøp av ETF gull. Det anbefales derfor å gå ruten med verdipapirer, og denne kan du investere i kontinuerlig mens du sparer penger med ditt nye holdingselskap.

Spar på skatten med holdingselskap

Når du endelig har truffet jackpotten med din gründeride, så er det på tide å satse på å spare så mange av disse kronene som overhodet mulig. Det betyr ikke at man ikke skal betale skatt, men det betyr heller at man skal forsøke å spille etter de reglene alle andre også gjør. Du kan gjøre mye positivt for samfunnet tross alt uten å betale i dyre dommer av den rikdommen du har produsert. Og her er et holdingselskap en perfekt ide!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *