Synlighet er helt essensielt

Synlighet er helt essensielt

Det er velkjent at internettet har overtatt store deler av våre liv. I dag kommuniserer vi, søker informasjon, og kjøper produkter og tjenester over nett. Flere og flere hverdagslige gjøremål overføres hit. Dersom du driver en bedrift, så er det unektelig viktig at du er tilstede her. Allikevel er det kun de færreste bedrifter som enda kun har fysiske lokaler og butikker. ”Alle” er på nett i dag, og derfor holder det simpelthen ikke å bare komme seg på nett dersom en skal vokse.

Det å være på nett som bedrift er mer som en hygienefaktor – uten å være der sliter du, men ved å være der opprettholder du bare status quo. Allikevel finnes det gode teknikker for å gjøre mer ut av din tilstedeværelse her enn å bare laste opp en nettside eller nettbutikk. Det kanskje beste grepet du kan gjøre er å øke din synlighet. Men hvor starter du egentlig med det på et internett som har trillioner av nettsider?

 

Markedsføring og SEO i fokus

Dersom dine kunder ikke ser deg, så selger du heller ikke noe til dem. Kanskje høres dette helt ekstremt åpenbart ut, men det er mange bedrifter som ikke tenker over hvor skjult deres nettside er. I søkemotoren Google er der folk flest finner det de leter etter. Dersom din nettside ikke ranker høyt her, så går du glipp av mye naturlig trafikk til din nettside. Å investere i SEO er derfor helt essensielt. Denne praksisen hjelper deg rett og slett å bli mer synlig i søkemotorene, da spesielt Google.

Dessuten bør du også investere tungt, i form av både tid og penger, i å markedsføre deg i sosiale medier. Det trenger ikke kosta skjorta å markedsføre seg selv her, og dersom du er lur med tanke på produksjon av innhold, så kan det faktisk være helt gratis. Får du en aldri så liten følgerskare til å begynne med, så sprer innholdet seg raskt utover disse mediene. Ta LinkedIn for eksempel, der dine poster kan spres over hele verden så snart du bare har et titalls følgere.

 

Bli sett i dag!

I tillegg til SEO og sosiale medier, så finnes det også andre gode muligheter for å bli mer synlig. En god ide er å samle opp en email-liste og sende ut nyhetsbrev til interessenter. Så sant du har interessant informasjon, så er gratis materiale som dette en perfekt måte å bli sett på. Før du vet ordet av det spres din informasjon videre fra nyhetsbrevene, og plutselig har du potensielle kunder som banker på døra.

Det viktigste, uansett hvilke teknikker du bruker, er å bli sett. Spiss dine innsatser innen markedsføringen slik at du også blir sett av den rette målgruppen. Det å være på nett er viktig, men det holder ikke å bare følge i fotsporene til alle andre. For å nå toppen er du nødt til å være kreativ, og slå dine konkurrenter ned i støvlene. Ved å vise muskler og være mest synlig, så kan du vokse styggfort!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *